Samenwerken in een Workspace

Hoe dichterbij het wonen op SPACE-S komt, hoe meer jij als bewoner aan het roer komt te staan. Bijvoorbeeld door mee te doen met een Workspace.

Wat zijn Workspaces?

Burendag_Oktober_05In een Workspace ga je in een kleinere groep aan de slag met een onderwerp dat bij jou past! Naast bewoners zitten er leden van team SPACE-S in een Workspace. Samen bereiken we het beste resultaat en we vinden het belangrijk om elke Workspace goed te ondersteunen.

Een Workspace lijkt dus een beetje op een werkgroep, maar deze term dekt niet helemaal de lading. Een Workspace is veel meer dan een werkgroep. Je verbindt je namelijk echt aan het onderwerp en je neemt hier verantwoordelijkheid voor.

Welke Workspaces zijn er?

Sommige Workspaces lopen een langere tijd, andere Workspaces bestaan een korte periode en behandelen een tijdelijk onderwerp.

Workspace Bewonersorganisatie

Deze Workspace heeft inmiddels een bewonersvereniging opgezet, met statuten en boekhoudprogramma’s en alles wat erbij komt kijken. De belangrijkste taak van deze groep is kijken hoe we als bewoners een actieve groep blijven. Als je je contract tekent op SPACE-S, krijg je meteen informatie mee over de bewonersvereniging.

> Lees meer over de bewonersvereniging

Workspace Samen leven

Deze groep werkt vooral aan de vraag hoe we woningen gaan verhuren nadat de bouw is afgerond. Er komt een belangstellenlijst, is de conclusie. Dat wordt verder uitgewerkt. Daarnaast houdt de Workspace zich bezig met hoe we als bewoners op een goede manier samen leven op SPACE-S.

Workspace Groen

Groen vind je natuurlijk op de daktuinen en in de hofjes. En dat zijn precies de plekken waar deze Workspace zich mee bezig houdt. Hoe gaan deze gezamenlijke buitenruimtes eruit zien?

> Lees meer over de collectieve binnen- en buitenruimtes

Workspace Collectieve binnenruimtes

En als er een Workspace over de buitentuimtes gaat, gaat er vast ook een over de binnenruimtes. Hoe richten we deze ruimtes in, wat voor activiteiten organiseren we er, welke regels gelden er en hoe gaat het beheer eruit zien?

Workspace Online platform

De naam zegt het al: deze Workspace maakt een online platform voor alle bewoners. Er komt allerlei info op te staan, er komt een reserveringssysteem voor de gezamenlijke ruimtes en er is de mogelijkheid om online contact met elkaar te hebben. Het platform wordt zo opgezet dat deze later steeds uitgebreid  kan worden. Er worden nog moderators gezocht!

> Lees meer over het online platform

lab-keuzes-en-plattegronden-07Overige

Dan zijn er nog Workspaces die niet meer actief zijn:

  • Workspace Dutch Design Week
  • Workspace Lofts
  • Workspace Wonen en werken
  • Workspace Klein onderhoud
  • Workspace Bouwplaatscommunicatie

De Huiskamer is geen Workspace.

Aanmelden voor een Workspace

Als je je wilt aanmelden voor een Workspace, kan dat via de contactpersoon. Je kunt hem of haar bereiken via info@space-s.nl. Leuk extraatje: Workspaces leveren 1 Matspunt per 3 maanden op!