Ontwerp SPACE-S

SPACE-S begon met een leeg veld en de vraag aan bewoners: hoe wil jij hier wonen? Dat heeft gelijk tot een bijzondere wijk, die écht van de bewoners is. Dit is het ontwerp.

Bewoners ontwerpen SPACE-S

Ruim 1.000 bewoners werkten hun woonwensen uit in een prachtig ontwerp. Een uitdagende klus die om veel creativiteit vraagt, want SPACE-S is voor iedereen: voor gezinnen, studenten, alleenstaanden en stellen, voor mensen die begeleiding krijgen bij het wonen, voor ondernemers en voor kunstenaars. In het ontwerp zie je dus een grote variatie aan woningen.

Maar SPACE-S is méér dan een gebouw met woningen. Het is een plek waar je elkaar ontmoet in de gezamenlijke ruimtes, in de groene hofjes, tijdens gezamenlijke activiteiten en initiatieven. Een plek waar je wonen en werken combineert, waar je je vrije tijd doorbrengt en waar je je terugtrekt in je zelf ontworpen thuis.

Op 24 juni 2014 werd dit creatieve en inspirerende ontwerp gepresenteerd. De bewoners omarmden dit ontwerp enthousiast; het is dé plek waar zij willen wonen. In dit filmpje ‘loop’ je alvast door SPACE-S en zie je het hele ontwerp!

De gebouwen

Op SPACE-S komen verschillende gebouwen te staan, met elk een heel eigen uitstraling. Toch vormen deze gebouwen samen een mooi geheel.

Een overzicht van de gebouwen:

space-s-ontwerp-overzicht

Een impressie van de gebouwen: 

Impressie ontwerp SPACE-S

Impressie SPACE-S Torenallee

Impressie SPACE-S Strijps Bultje

impressie-space-s-schootsestraat

En zo ziet SPACE-S er in de omgeving uit als de bouw klaar is:

Impressie SPACE-S luchtfoto omgeving

De gezamenlijke buitenruimte

SPACE-S bevindt zich op het industriële terrein van Strijp-S. Bewoners zien deze industriële sfeer graag in combinatie met veel groen en een gezamenlijke buitenruimte. Om dit te realiseren, ontwierpen zij verschillende hofjes en tuinen waar zij genieten van het groen en elkaar ontmoeten.

Een impressie van de hofjes:

impressie-space-s-hofje

hofjes

De woningen

SPACE-S is voor iedereen: jong, oud, gezinnen, alleenstaanden, studenten, bewoners die begeleiding krijgen en mensen die wonen en werken graag combineren. Dit zie je terug in de verschillende woningtypen op SPACE-S. De bewoners verwerkten hun woonwensen in tientallen verschillende indelingen, dus ook voor jou zit je ideale plekje erbij. Ook krijg je veel flexibiliteit in hoe jij je woning inricht, bijvoorbeeld hoe je keuken en badkamer eruit gaan zien.

Een ander belangrijk onderdeel van het ontwerp is de verspreiding van de verschillende woningtypen over de gebouwen. Zo ontstaat er een mooie mix van woningtypen en bewoners. Dé manier om elkaar te ontmoeten en te leren kennen! Zo kun je als gezin zomaar een begeleid wonen groep en een kunstenaar als buren hebben. Of je woont als alleenstaande tussen een ondernemer met een woon/werkruimte en een student in. Dit hangt helemaal af van jouw keuzes, jouw leefstijl en jouw woonwensen.

Bekijk de plattegronden van alle woningen.

Een impressie van verschillende woningen:

woningen

De woningtypen liggen verspreid door de gebouwen:

Schermafbeelding-2014-04-25-om-15.53.45

Meer weten?

> Zo doe je mee met SPACE-S
> Dit zijn de woningen die op SPACE-S komen