Ontwerp SPACE-S

SPACE-S begon met een leeg veld en de vraag aan bewoners: hoe wil jij hier wonen? Dat heeft gelijk tot een bijzondere wijk, die écht van de bewoners is. Zo ziet het er nu uit.

Bewoners ontwerpen SPACE-S

Ruim 1.000 bewoners werkten hun woonwensen uit in een prachtig ontwerp. Een uitdagende klus die om veel creativiteit vraagt, want SPACE-S is voor iedereen: voor gezinnen, studenten, alleenstaanden en stellen, voor mensen die begeleiding krijgen bij het wonen, voor ondernemers en voor kunstenaars. In het ontwerp zie je dus een grote variatie aan woningen.

Maar SPACE-S is méér dan een gebouw met woningen. Het is een plek waar je elkaar ontmoet in de gezamenlijke ruimtes, in de groene hofjes, tijdens gezamenlijke activiteiten en initiatieven. Een plek waar je wonen en werken combineert, waar je je vrije tijd doorbrengt en waar je je terugtrekt in je zelf ontworpen thuis.

Ontwerp in een video

Op 24 juni 2014 werd dit creatieve en inspirerende ontwerp gepresenteerd. De bewoners omarmden dit ontwerp enthousiast; het is dé plek waar zij willen wonen. In dit filmpje ‘loop’ je alvast door SPACE-S en zie je het hele ontwerp!

De gebouwen

Op SPACE-S staan verschillende gebouwen te staan, met elk een heel eigen uitstraling. Toch vormen deze gebouwen samen een mooi geheel.

Een overzicht van de gebouwen:

space-s-ontwerp-overzicht

Foto’s van de gebouwen:

Tekeningen van het ontwerp: 

Impressie ontwerp SPACE-S

Impressie SPACE-S Torenallee

Impressie SPACE-S Strijps Bultje

impressie-space-s-schootsestraat

De gezamenlijke buitenruimte

SPACE-S bevindt zich op het industriële terrein van Strijp-S. Bewoners zien deze industriële sfeer graag in combinatie met veel groen en een gezamenlijke buitenruimte. Om dit te realiseren, ontwierpen zij verschillende hofjes en tuinen waar zij genieten van het groen en elkaar ontmoeten.

Tekeningen van de hofjes:

impressie-space-s-hofje

hofjes

De woningen

SPACE-S is voor iedereen: jong, oud, gezinnen, alleenstaanden, studenten, bewoners die begeleiding krijgen en mensen die wonen en werken graag combineren. Dit zie je terug in de verschillende woningtypen op SPACE-S. De bewoners verwerkten hun woonwensen in tientallen verschillende indelingen.

Een belangrijk onderdeel van het ontwerp is de verspreiding van de verschillende woningtypen over de gebouwen. Zo ontstaat er een mooie mix van woningtypen en bewoners. Dé manier om elkaar te ontmoeten en te leren kennen! Zo kun je als gezin zomaar een student en een kunstenaar als buren hebben. Of je woont als alleenstaande tussen een ondernemer met een woon/werkruimte en een jongere met begeleiding in. Dit hangt helemaal af van jouw keuzes, jouw leefstijl en jouw woonwensen.

Een impressie van verschillende woningen:

woningen

De woningtypen liggen verspreid door de gebouwen:

Schermafbeelding-2014-04-25-om-15.53.45

Meer weten?

> Zo doe je mee met SPACE-S
> Dit zijn de woningen op SPACE-S