Collectieve ruimtes op SPACE-S

Je buren alleen tegenkomen bij de lift? Dat doen we anders op SPACE-S! Op SPACE-S komen namelijk collectieve binnen- en buitenruimtes waar je elkaar ontmoet. En er komen gedeelde wasmachines.

– Binnenruimtes –

Gedeelde wasmachines

In de serre van blok 5 komen gedeelde wasmachines. Hier zit meteen een droogfunctie in. Handig! Hoe alles precies gaat werken, daar wordt nog aan gewerkt.

Woonkamer

De woonkamer is ook echt een soort woonkamer, met banken en zitjes. Je bent er als bewoner altijd welkom en je mag natuurlijk je bezoek meenemen. Een fijne plek dus om samen met je buren te ontspannen of juist om samen iets te doen. De Workspaces werken nog allerlei zaken uit. Zoals de vormgeving en inrichting, de programmering en het beheer. Wat regel je zelf en wat niet?

De woonkamer zit op de begane grond in blok 1 en bij de woonkamer zit de logeerkamer en er staan wasmachines.

Buurthuis

Het buurthuis is een flexibele ruimte met bar en is dus ideaal voor allerlei activiteiten. Wil je iets organiseren? Dan kun je het buurthuis reserveren. Het buurthuis is dus echt anders dan de woonkamer.

Het buurthuis ligt op de begane grond in blok 5, grenzend aan een hofje. Handig, want dit geeft de ruimte voor een gezellig terras bij het buurthuis!

Benieuwd hoe het buurthuis er straks uitziet?
> ‘Loop’ door het buurthuis met het model van Joep!

Logeerkamer

Krijg je gasten? En heb je zelf geen plek voor een extra matras? Reserveer de logeerkamer om je gasten te laten overnachten! De logeerkamer zit bij de woonkamer.

2 serres

Zowel in blok 1 als in blok 5 zit een serre. De twee serres grenzen elk aan een dakterras. In de serre van blok 5 staan straks gedeelde wasmachines.

– Buitenruimtes –

2 dakterrassen

De daktuinen zijn een heerlijke plek om na een werkdag de laatste zonnestralen mee te pikken of op een vrije dag je tijd op door te brengen met je buren. Door de glazen hekken zit je uit de wind, maar kun je toch genieten van het uitzicht. De Workspace Buiten is nu bezig met de verdere inrichting. Bewoners zorgen zelf voor het onderhoud van de daktuinen.

De daktuinen zijn bereikbaar vanaf de serres in blok 1 en 5.

Daktuin met kruidentuin

In de grote daktuin op blok 4 komt een gezamenlijke kruidentuin. Buren die het leuk vinden, onderhouden zelf deze kruidentuin! De Workspace Buiten werkt het plan uit voor deze daktuin.

Hofjes

Overal tussen de gebouwen in vind je hofjes. Mooie groene plekken in je stedelijke woonomgeving. De hofjes worden al ingericht met planten, tegels, bomen en er komt wat meubilair te staan.

Hieronder zie je alvast wat foto’s van de aanleg van de hofjes.

Meer voorzieningen op SPACE-S:

> Parkeerplaatsen