Huurprijs en servicekosten op SPACE-S

Op SPACE-S betaal je een ‘kale huurprijs’ en daarnaast servicekosten. Bijvoorbeeld voor de schoonmaak en elektriciteit van collectieve ruimtes.

Kale huurprijs

De definitieve huurprijzen voor alle woningen op SPACE-S zijn bekend! Jouw kale huurprijs vind je terug in de Kieswijzer.

> Zoek jouw huurprijs op in de Kieswijzer (Excel)

Jouw servicekosten op SPACE-S zijn:

 • Appartement, loft, werkruimte
 • 59 euro
 • Studentenstudio
 • 62 euro (dat is inclusief onderhoud)
 • Studentenkamer in woongroep
 • 75 euro (dat is inclusief onderhoud en gemeentelijke belasting)

Let op: vraag je huurtoeslag aan, dan geef je 24 euro aan servicekosten op.

Dat zijn de cijfers, hieronder vind je de uitleg.

Je betaalt een voorschot

Het bedrag hierboven betaal je elke maand bovenop je huur. Het is een voorschot. Eens per jaar, vóór juli, berekenen we hoeveel servicekosten we werkelijk gemaakt hebben. Was dat meer dan jouw voorschot? Dan betaal je het verschil aan ons. Waren de kosten lager? Dan krijg jij het verschil terug.

Op deze servicekostenafrekening zie je meteen wat jouw nieuwe voorschot voor het komende jaar wordt.

Infoblad over servicekosten (PDF).

Verrekenbare servicekosten voor iedereen op SPACE-S

Terras bij Buurthuis op SPACE-SOver de verrekenbare servicekosten ontvang je een servicekostenafrekening. Op SPACE-S betaal je verrekenbare servicekosten voor:

 • Elektriciteit en water voor de collectieve ruimtes, zoals de liften, gangen, de hofjes en de Woonkamer;
 • Schoonmaak van collectieve ruimtes en het groenonderhoud;
 • Glazen wassen.

Over de verrekenbare servicekosten betaal je 5% aan administratiekosten. Deze betaal je bijvoorbeeld voor de kosten die wij maken voor het boeken en betalen van facturen en voor het bepalen van nieuwe voorschotten.

Niet-verrekenbare servicekosten voor iedereen op SPACE-S

Voor de niet-verrekenbare servicekosten betaal je elke maand een vast bedrag. Je ontvangt hier geen afrekening van. Onder de niet-verrekenbare servicekosten vallen:

 • Het glasfonds: dit is een soort verzekering voor je ramen. Gaat er zonder opzet een raam stuk, dan kun je deze zonder kosten laten repareren.
 • Het rioolfonds: is je riolering verstopt? Dan kun je direct contact opnemen met C.O.R. om je riool te laten ontstoppen. Je betaalt hier niets voor.
 • Het lampenfonds: vanuit dit fonds betalen wij de lampen in de collectieve ruimtes.

Je hoeft je niet zelf aan te melden voor deze fondsen. Dat doen wij voor jou.

Bijkomende servicekosten voor studentenkamers- en studio’s

Studenten betalen meer servicekosten, omdat zij ook betalen voor onderhoudsklussen. Andere huurders doen deze klussen zelf of zij kunnen kiezen voor een onderhoudsabonnement. Als je een kamer in een woongroep huurt, betaal je ook via ons voor de gemeentelijke belasting. Alle andere huurders, ook de studenten met een studio, betalen deze belasting zelf aan de gemeente.

Internet

Als bewoner van SPACE-S regel je zelf je provider voor tv, radio en/ of internet. Ook als je student bent en een kamer of studio gaat huren. Dat is anders dan we eerder hebben gezegd. Je hebt dus zelf de keuze voor je provider. Zoek vooral even uit welke voor jou, of voor jouw groep, het goedkoopst is!

Mocht er toch nog een collectief aanbod komen, dan laten we je dat natuurlijk meteen weten.