Warmte, verwarming en koken op SPACE-S

GWL (gas, water en licht) ziet er op SPACE-S net even anders uit. Op heel Strijp-S is namelijk geen gas. Op SPACE-S moeten we het eigenlijk hebben over ‘WWE’; warmte, water en elektriciteit.

Stadsverwarming van Ennatuurlijk

Logo EnnatuurlijkOp SPACE-S krijg je stadsverwarming van Ennatuurlijk. Stadsverwarming verwarmt je woning en je water. De prijs die Ennatuurlijk rekent, bestaat uit twee onderdelen:

  1. Vaste kosten: ongeveer 40 euro per maand ‘vastrecht’.
  2. Variabele kosten: dit is je verbruik van warmte.

Let op: op SPACE-S heb je altijd warmte via Ennatuurlijk, maar je moet jezelf wel eerst aanmelden.

Warmtewet en stadsverwarming

Voor stadsverwarming geldt de Warmtewet. Deze wet moet voorkomen dat je als huurder te veel betaalt voor je warmte als je geen keuze hebt tussen leveranciers. Ennatuurlijk moet zich dus aan deze Warmtewet houden.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) bepaalt jaarlijks een maximaal tarief voor je warmte. Ennatuurlijk mag nooit meer vragen dan dit landelijke tarief. Het tarief wordt aangegeven als prijs per GJ. GJ staat voor gigajoule en is de meeteenheid voor warmte. Eigenlijk zoals je de hoeveelheid water meet in liters. In 2017 is het maximale tarief 22,69 euro per GJ.

Op de website van Ennatuurlijk en op het infoblad van Ennatuurlijk voor SPACE-S vind je meer informatie.

Vloerverwarming

Op SPACE-S krijg je geen radiatoren, maar vloerverwarming. Wel zo handig en mooi! Vloerverwarming is energiezuinig zorgt voor een gelijkmatige verwarming.

Je kunt bijna elke vloer gebruiken met vloerverwarming. Eventueel kun je ook in de winkel navragen of de vloer van jouw keuze de warmte van vloerverwarming doorlaat.

In deze video leggen bewoners uit hoe je vloerverwarming werkt.

Elektrisch koken

Geen gas op Strijp-S betekent ook dat je op SPACE-S elektrisch gaat koken. Dat kan op een elektrische kookplaat of op een keramische kookplaat.

> Meer over wonen op SPACE-S