Woning reserveren

Alle beschikbare woningen zetten we een week online. Zit jouw droomwoning ertussen? Reageer op de woning om er kans op te maken!

Zo reageer je op de woningen

Bekijk via bovenstaande knop welke woningen vrij zijn. Elke woning staat een week op de website. Bij elke woning geven we meer informatie en staat een reageerknop. Klik erop, vul het formulier in en je hebt gereageerd. Je mag op meerdere woningen tegelijk reageren.

Je Matspunten blijven tellen, of je nu al gereserveerd hebt of niet.

Wie mag reageren op de woningen?

Dat zijn twee groepen:

1. Bewoners die al gereserveerd hebben

Deze bewoners krijgen voorrang. Bij meerdere reacties kijken we naar de Matspunten. Maar: heb je de uitnodiging al gehad voor het tekenen van je huurcontract? Dan kun je alleen nog ruilen als je ‘zwaar wegende’ redenen hebt. Bijvoorbeeld een veranderd inkomen, je gaat samenwonen en hebt meer ruimte nodig, of je gaat juist uit elkaar.

Waarom zijn we strenger geworden? Hoe dichterbij je verhuizing komt, hoe ingewikkelder het wordt om te ruilen. Voor ons, achter de schermen. Maar ook voor jou, omdat er al allerlei informatiemomenten en dergelijke zijn gepland.

2. Bewoners op de Matslijst

De bewoners met reservering krijgen voorrang. Daarna kijken we naar de bewoners op de Matslijst. Bij meerdere reacties kijken we naar je Matspunten. Je moet wel minimaal 2 Matspunten hebben.

Woning ruilen na tekenen huurcontract

Ook na het tekenen van je huurcontract mag je nog ruilen. Je kunt je voorstellen dat dit écht veel geregel vraagt. Daarom werken we met dezelfde regels die Woonbedrijf voor elke woningruil heeft:

  • Er is sprake van ‘zwaarwichtig belang’. Dat betekent dat we alleen toestemming geven als verhuizen voor jou echt belangrijk is;
  • Je hebt geen huurachterstand en jullie kunnen allebei de huur van de andere woning betalen;
  • Jullie blijven minimaal een jaar in de woning wonen;
  • Jullie gaan allebei schriftelijk akkoord;
  • Speciaal voor SPACE-S: je mag alleen ruilen met een andere woning op SPACE-S. Want we willen het speciale SPACE-S-karakter wel bewaren.

Wil je ruilen, neem dan contact met ons op via info@space-s.nl.

> Lees meer over woningruil.

Blijf dus Matspunten verdienen!

Dat kan per 1 november 2016 nog op 3 manieren:

  1. Door aanwezig te zijn bij de Huiskamer. Die is elke eerste donderdag van de maand in het Glaspaviljoen. De laatste is waarschijnlijk op 2 maart 2017;
  2. Door aanwezig te zijn bij een van de andere bijeenkomsten. Houd hiervoor de agenda in de gaten;
  3. Door mee te doen met een Workspace.

Zoals je misschien al ziet, ontbreekt inspiratie via Facebook delen in het rijtje. Hier verdien je vanaf 1 november geen Matspunten meer voor.

> Zo doe je mee met SPACE-S.